Sessie 1: Welcome to AI


Rik Vera
International Keynote Speaker
Nexxworks

Rik is een erkende thought-leader, wereldwijd keynote spreker en auteur van zakelijk bestseller “Managers The Day After Tomorrow”. Hij is een vertrouwd adviseur over onderwerpen als extreme customer centricity, innovatie in een digitaal tijdperk, veranderende business modellen, sales, marketing en bedrijven begeleiden met hun reis naar de ‘Day After Tomorrow’.Johan Loeckx
Lab Manager
AI Lab VUB

Johan startte als micropreneur toen hij 16 was, als designer, verkoper en onderhouden van software voor advocatenkantoren (1996). Hij ontving een MSc. in Electronic Engineering (2003), een MSc in AI (2004) en een PhD genaamd “Methods for Simulating and Analysing the Effects of EMC on Integrated Circuits” in 2010 van de KU Leuven. Johan was co designer van encryptie systemen om op een veilige manier patiëntgegevens uit te wisselen in de Belgische healthcare sector. In 2012 was hij co-founder van de tweede Vlaamse Freinet school in Brussel. Daarnaast is hij ook een actief muzikant.
Victor Sonck
Machine Learning Engineer
ML6
Wouter Denayer
Chief Technology Officer
IBMSessie 2: Visual & Voice


Jonathan Berte
CEO & Founder
Robovision

Jonathan leidt een team van AI computer vision experts. Hij studeerde af al Burgerlijk Ingenieur Toegepaste Fysica, gespecialiseerd in image processing.

Met een sterke reputatie als image processing partner in zowel het visuele, X-ray als infraroodspectrum voor applicaties in de automotive, diamant, textiel, FMCG en bouwindustrie.

Met een stabiel groeiend portfolio van steeds groter en complexere projecten, breidt Robovision zijn horizon uit richting Artificiële Intelligentie en Deep Learning, door een indrukwekkende toolbox te implementeren genaamd RVAI.
Valon Rexhepi
Head of Business Development
Fourcast
Armin Fabritius
Chief Inspiration Officer
FourcastSessie 3: Hyper Personalisation


Stefan Venken
Chief Marketing Officer North-Europe
Veepee

Stefan has been the CMO for the North-European market of Veepee (previously Vente-Exclusive.com) since January 2018. He first joined the company as a Relevance Manager. Before that, he spent 13 years at KBC where he held multiple positions such as Head of Sales and Marketing, Head of KBC Live, Information Risk Officer and Business Analyst. Stefan studied information technology at PXL College and completed a masters in
Jan Van Looy
Project Delivery Manager
ML6
Vincent Crochet
Google Cloud Data Scientist
FourcastSessie 4: Customer Journey


Heleen Buldeo Rai
Doctoral Researcher MOBI
VUB
Georges Caron
Piximate
Judith Ketelslegers
Co-founder
Foresightee
Christophe Robyns
CEO
Agilytic

Na jaren in consultancy en op data analytische projecten te werken, besloot Christophe Agilytic mee op te richten. Voordien ging hij te werk bij Deloitte en VOO. Hij is gespecialiseerd in Customer Relationship Management, predictive modelling, geavanceerde analytische tools en methodologie.

Als Burgerlijk Ingenieur in toegepaste wiskunde heeft Christophe een universitair certificaat in Statistiek en Data mining aan de KU Leuven.

In zijn vrije tijd geniet Christophe ervan om veldhockey te spelen met zijn vrienden.
Rob Roemers
Manager BI Solutions
STIB / MIVB

Rob Roemers is verantwoordelijk voor data & analytics bij de Brussels openbare vervoersmaatschappij STIB-MIVB, samen met zijn team is hij verantwoordelijk voor alle rapportage en analyses van het bedrijf. Dit gaat van traditionele BI rapportages over operationele reporting tot machine learning en data science. Hij heeft een achtergrond als ondernemer, gaf jarenlang trainingen voor oa. SAP en is een regelmatig spreker rond mobiliteitsdata op events zoals Hack Belgium, Polis, …Sessie 5: De-coding AI


Leander Schietgat
Business Developer
VUB

Leander Schietgat ontving zijn MSc. in Informatica en zijn PHd in Machine Learning bij de KU Leuven respectievelijk in 2005 en 2010. Zijn onderzoeksvelden zijn onder andere machine learning en data mining voor biowetenschappen. Momenteel is hij aan de slag als Business Developer in het Artificial Intelligence Lab van de VUB, verantwoordelijk om opportuniteiten te spotten om AI toe te passen, en samenwerkingen op te zetten met bedrijven en organisaties.